{ "title": "Kivi Faydaları", "image": "https://www.kivi.gen.tr/images/kivi-faydalari.jpg", "date": "20.01.2024 00:20:16", "author": "Sakine Çankaya", "article": [ { "article": "Kivi Faydaları, Potasyum ve magnezyum oranı yüksek olan kivinin, sağlık açısından önemli bir yere sahip olduğu bilimsel olarak kanıtlanmış bulunmaktadır. İçerisinde bulunan bol miktarda mineral ve proteinler ile gerek yetişkinler gerek ise çocukların sağlığı açısından sağladığı önemli katkıları saymakla bitmemektedir. Yüksek oranda lif oranı bulunan kivi bağırsakları çalıştırarak kabızlığı önlenmesinden dolayı çok faydalı bir besin olduğu bilinmektedir. Ana vatanı, Güney Çin bölgesi olan kivi Türkiye'ye ise 1988 yılından sonra girmiş olmakla beraber, Marmara, Ege ve Karadeniz bölgelerinde üretilmektedir. Ayrıca C vitamini açısından oldukça zengindir. Kivide C vitaminin yanı sıra A vitamini B1, B2 vitaminleri kalsiyum, fosfor, demir bulunmaktadır. Kivi başlıca reçel, dondurma, pasta, tatlı, konsantre meyve suyu, tart, keşkül, bisküvi, el kremi, vücut ve saç şampuanı ve cilt kremi yapımında kullanılmaktadır. Kivi meyve olarak günde 1 adet kabuklarını soymadan, tepe kısmından açılan bir delik ile ve kaşık yardımı ile yumurta olarak tüketilmedir. Kabuklarını soyarak, meyve olarak da tüketilebilmektedir. Meyve salatası olarak, yoğurda ekleyerek meyveli yoğurt şeklinde, yeşil salatalara ilave ederek, et ve tavuk yemeklerinde lezzet katması için, kivi kek, pasta ve kek ve pudingi kup gibi farklı tatlılar yapımında kullanılmaktadır.

Kivi Faydaları Nelerdir?

" } ] }