{ "title": "Kivi Marmelatı", "image": "https://www.kivi.gen.tr/images/Kivi-Marmelati-75.jpg", "date": "19.01.2024 23:38:58", "author": "oktay öztürk", "article": [ { "article": "Kivi Marmelatı, Bilindiği gibi kivi meyvesinin faydalarını saymakla bitiremeyiz kivi içerdiği C vitamini sayesinde insan sağlığı için çok faydalı bir meyvedir. Kivi sevenlerin yapılacak olan kivi marmelatı sayesinde her mevsim her daim buz dolaplarında kivinin o enfes lezzetini bulmaları mümkün olacaktır. Özelikle çocukların sağlık açısından yemesi için yapılacak olan kivi marmelatının sofraları şenlendirmesi için şimdi size kivi marmelatının malzeme ve tarifini vereceğim. Kivi marmelatı hem malzemesin kolay bulunması her evde rahatlıkla bulunması hem de yapılışının kolaylığı yönünden herkesin evinde kolaylıkla yapacağı bir tatlı çeşididir.

Kivi Marmelatı Malzemesi
Kivi Marmelatı Nasıl Yapılır?

Kivi marmelatı yapımında öncelikle olgunlaşmış özenle seçilmiş kiviler güzelce kabuklarından temizlenerek küp, küp doğranır. Doğranarak hazırlanan kiviler marmelat yapımı için derince bir tencere içerisine alınır. Tencere içerisine alınan kivilerin üzerine bir çay bardağına yakın su ilave edilerek kısık ateşte kaynamaya bırakılır. Daha sonra kivi marmelatı için tencerede kaynayan kiviler alınarak bir robot yardımı ile iyice ezilerek püre kıvamına getirilir. Daha sonra robottan çekilen püre haline gelen kivilerin çekirdekleri temizlemek için un eleği yardımı ile elekten geçirilerek kivi püresinden çekirdekler arındırılır. Ayrıca kivi çekirdeklerini isteğe bağlı olarak da ayırt edilmeye bilinir. Hazırlanan kivi püresini tekrar tencere içerisine alınarak üzerine toz şeker, bir iki damla limon suyu ve çok az miktarda tereyağı ilave edilerek tekrardan kısık ateş üzerinde kaynamaya bırakılır. Kivi marmelatı yapımında hazırlanan kivi püresi ocak üzerinde kısık ateşte iken sık, sık karıştırılmasında fayda vardır. Bu kaynatma işlemi yaklaşık olarak 30 dakika kadar olmalıdır. Ayrıca uzun süre kaynatılmaması kısa sürede ateş üzerinden kivi marmelatının alınması durumunda marmelat olmaz ancak kivi reçeli kıvamında olacağı için mutlaka fazla kaynatılmalıdır. Kivi marmelatını kaynaması sonucunda kivi marmelatı hazır olmuştur. Hazırlanan kivi marmelatı sıcak iken kavanoza alınarak kapağı kapatılır ve kavanoz ters çevrilerek bir gün bekletilir ve soğuduktan sonra buz dolabına konulur. Son olarak hazırlanan kivi marmelatı bir kış boyunca her daim yenmeye hazır olmuştur.

Afiyet olsun.
" } ] }