{ "title": "Kivi Nasıl Soyulur", "image": "https://www.kivi.gen.tr/images/kivi-nasil-soyulur.jpg", "date": "20.01.2024 17:43:53", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Kivi nasıl soyulur, çoğu meyve ve sebze için söylenenler gibi, kivinin de sahip olduğu vitaminler ve mineraller en fazla kabuğunun altında bulunur. Bu nedenle çoğu kişinin yaptığı gibi kivi soyarken bu yararlı kısım ziyan edilir. Önemli olan kivinin sahip olduğu besin değerleri ile sağlıklı bir şekilde tüketilmesidir. Eğer kivinin kabuklarını bıçakla soymaya kalkışırsanız, çok önemli besin değerlerini de kaybedersiniz. Bu yüzden öncelikle kivi tüketirken bıçak kullanmak yerine kaşık kullanılmalıdır. Kivinin içeriğinde sindirim için yararlı olan bromelain gibi enzimler bulunur. Sahip olduğu glisemik indeks düşük olduğundan, tüketildikten sonra kan şekerini hızlı bir şekilde tüketilmez. Bu açıdan şeker hastalarının rahatlıkla tüketebileceği meyvelerden biridir. Göz hastalıkları nedeniyle gözlerde oluşabilecek göz hasarlarına karşı koruyucudur. Hücrelerdeki oksidatif hasara karşı en iyi koruyucu besinlerden biridir. Kansere karşı koruyucu bir besindir. Özellikle içerdiği potasyum sayesinde sıvı dengesini korur ve sodyumun vücuttaki etkilerini azaltır. Toksinlerin atılmasını sağlar, bağışıklık sistemini güçlendirir. Bu etkilerinden en üst düzeyde yararlanmak isterseniz, kivi nasıl soyulur bunu bilmelisiniz.