{ "title": "Kivi Nasıl Soyulur", "image": "https://www.kivi.gen.tr/images/kivi-nasil-soyulur.jpg", "date": "20.01.2024 17:43:53", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Kivi nasıl soyulur, çoğu meyve ve sebze için söylenenler gibi, kivinin de sahip olduğu vitaminler ve mineraller en fazla kabuğunun altında bulunur. Bu nedenle çoğu kişinin yaptığı gibi kivi soyarken bu yararlı kısım ziyan edilir. Önemli olan kivinin sahip olduğu besin değerleri ile sağlıklı bir şekilde tüketilmesidir. Eğer kivinin kabuklarını bıçakla soymaya kalkışırsanız, çok önemli besin değerlerini de kaybedersiniz. Bu yüzden öncelikle kivi tüketirken bıçak kullanmak yerine kaşık kullanılmalıdır. Kivinin içeriğinde sindirim için yararlı olan bromelain gibi enzimler bulunur. Sahip olduğu glisemik indeks düşük olduğundan, tüketildikten sonra kan şekerini hızlı bir şekilde tüketilmez. Bu açıdan şeker hastalarının rahatlıkla tüketebileceği meyvelerden biridir. Göz hastalıkları nedeniyle gözlerde oluşabilecek göz hasarlarına karşı koruyucudur. Hücrelerdeki oksidatif hasara karşı en iyi koruyucu besinlerden biridir. Kansere karşı koruyucu bir besindir. Özellikle içerdiği potasyum sayesinde sıvı dengesini korur ve sodyumun vücuttaki etkilerini azaltır. Toksinlerin atılmasını sağlar, bağışıklık sistemini güçlendirir. Bu etkilerinden en üst düzeyde yararlanmak isterseniz, kivi nasıl soyulur bunu bilmelisiniz.

Kivi soyarken ne yapılmalı?

Kivi soyarken kabuğunun altındaki yararlı kısmın ziyan edilmemesi için, yapmanız gerek ilk yöntemde kivinin üst bölümünü yatay şekilde kesmelisiniz. Daha sonra uygun boyda tercihen çay kaşığıyla kivinin içini oyup çıkarabilirsiniz. Bunu rafadan yumurta yemenize benzetebilirsiniz. Bu şekilde kivinin içini tamamen tüketebilirsiniz.

Başka bir yöntemde kivi soyarken hem altını hem de üstünü kesersiniz. Avucunuza aldığınız kiviyi sıkıca kavrayarak, yemek kaşığı ile kabuğunun dibinden hareket ederek, kivinin dış kabuğunu döndürerek çıkarın. Bu şekilde kivinin kabuğu oldukça ince bir şekilde çıkacaktır. Kaşığı bir tur çevirerek, kivinin iç kısmını çıkarabilirsiniz.

Kivinin bu yöntemlerle sağlıklı bir şekilde soyulması için olgunlaşması gerekir. Eğer aldığınız kivi sert ise henüz olgunlaşmamışsa, poşetin içinde diğer meyvelerle birlikte saklamayı deneyebilirsiniz. Bu sayede birkaç gün içinde kivilerin olgunlaştığını görebilirsiniz. Böylece kiviyi rahatça soyabilirsiniz. Bu kadar faydalı bir meyvenin tüm besin değerlerinden bu şekilde yararlanma olanağına sahip olabilirsiniz. Kivi nasıl soyulur, nasıl yenir diyenler için bu bilgileri paylaştık. Umarız yararlı olmuştur.
" } ] }