{ "title": "Kivi Reçeli", "image": "https://www.kivi.gen.tr/images/kivi-receli.jpg", "date": "21.01.2024 13:05:39", "author": "Ayşe", "article": [ { "article": "Kivi reçeli, Sizlerde benim gibi kahvaltıda reçel olmazsa olmaz diyenlerdenseniz ve değişik lezzetler tatmayı seviyor iseniz kivi reçelini mutlaka denemelisiniz. Benim kivi reçeli ile tanışmam Karadenizli bir komşumun annesinin gönderdiği kivi reçelinden bir kâsede bana vermesiyle oldu. O gün bu gündür kivi reçeli kahvaltı masamızdan eksik etmiyorum. Sizlerde kivi reçeli yapmak ve tatmak isterseniz yazmış olduğum tarife uymanız yeterli olacaktır.

Kivi reçeli için gerekli malzemeler
Kivi Reçeli Nasıl Yapılır?

Öncelikle kivileri bir güzel yıkayıp soyuyoruz. Soyduğumuz kivileri ortadan kesip yırım ay şeklinde ince dilimler halinde doğruyoruz. Tencereye koyduğumuz kivilerin üzerine bir buçuk kilo toz şekerimizi döküp bekletiyoruz. Şeker eriyip sunana kadar beklettiğimiz malzemeleri ocağa alıp bir bardak suyu ilave edip kısık ateşte bir iki taşım kaynatıp kivileri tel süzgeç yardımıyla tencereden alıyoruz. Alta kalan su ve şeker kaynamaya devam ediyor bu sırada dilerseniz tencereye bir dal reyhan veya birkaç adet karanfil atabilirsiniz. Tabi seviyor iseniz yoksa atmasanız da olur. Birkaç taşım kaynatıp reyhan veya karanfil aromasını verdikten sonra çıkartabilirsiniz. Kısık ateşte kaynayıp hafif koyulaşan şerbete içinden çıkardığımız kivileri tekrar ekleyip biraz daha kaynatıp limon sıkıyoruz. Kaynama sırasında çok fazla köpük olursa köpükleri kaşıkla toplayıp üstünden alabilirsiniz. Ağır ağır kaynayıp kıvama gelen kivi reçelimizi ocaktan indiriyoruz. Reçeli hemen tüketmeyi düşünüyor iseniz soğuyunca kavanoza koyun, yok ileride tüketerek iseniz sıcak sıcak cam kavanoza koyup ağzını sıkıca kapatıp ters çevirin. Bu şekilde uzun süre saklayabilirsiniz. Eminim Sizlerde en az benim kadar kivi reçelini beğeneceksiniz şimdiden afiyet olsun.

" } ] }