{ "title": "Kivi Tatlısı", "image": "https://www.kivi.gen.tr/images/kivi-tatlisi.jpg", "date": "21.01.2024 02:17:52", "author": "osman Karakaya", "article": [ { "article": "Kivi Tatlısı, Kivi tropikal bir meyvedir. Günümüzde Türkiye'de de yetiştirilmektedir. Oldukça faydalı bir meyvedir. C vitamini açısından oldukça faydalıdır. Kividen birçok şey yapılmaktadır. Talısı, meyve suyu, cilt maskesi ve daha birçok yerde kullanılır. Çok değişik ve güzel olan bir tatlı yapalım. Kivili tatlı oldukça gösterişli ve lezzetli bir tatlı.

Kivi Tatlısı Malzemeleri
Kivi Sosu için
Kivi Tatlısı Nasıl Yapılır?

Bir tencereye sütü alalım üzerine un, nişasta ve toz şekeri ekleyelim. Ocağa alıp kısık ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar karıştıralım. Sonra vanilyasını da ekleyelim. Daha sonra orta boy bir servis kabının içine önce kakaolu bisküviyi dizelim ve muhallebinin yarısını üzerine dökelim. Daha sonra sade bisküviyi de dizip kalan muhallebiyi üzerine dökelim.

Sonra kivi sosunu hazırlamaya başlayalım. Bunun için ilk önce kivileri soyup rondodan geçirelim. Püre haline gelmesi gerekiyor. Püre haline getirdiğimiz kivilerin üzerine nişasta ve şekeri ekleyip bir tencerede koyulaşıncaya kadar kaynatalım. Koyulaştıktan sonra soğumaya bırakalım. Sonra hazırladığımız muhallebinin üzerine dökelim. Birkaç saat buzdolabında dinlendirelim. Sonra dilimleyerek servis yapabilirsiniz.
" } ] }