{ "title": "Yeşil Kivi Etimek Tatlısı", "image": "https://www.kivi.gen.tr/images/yesil-kivi-etimek-tatlisi.jpg", "date": "21.01.2024 14:52:17", "author": "Nilgün Öztürk", "article": [ { "article": "
Yeşil Kivi Etimek Tatlısı; Yeni nesil genç kızlar için pratik bir tatlı yapımıdır. Kalori değeri çok yüksek diyet yapanlar için tavsiye edilemez. Genç ve yaşlı herkesin severek tükettiği bir lezzettir. Etimek tatlısı yeşil kivi ile yapılınca lezzeti bir başka güzeldir.

Yeşil Kivi Etimek Tatlısı Malzemeleri
Şerbeti için
Muhallebisi için
Üzerine
Yeşil Kivi Etimek Tatlısı Nasıl Yapılır?

Tatlıya yapmaya ilk olarak şerbet yapımında başlayalım. Derin bir tencerenin için sıcak su ve şekeri ekleyip orta ateş kaynamaya bırakın. Kaynadıktan 5-6 dakika sonra şerbetin altını kapatarak 10 dakika kadar dinlenmeye bırakın. Dikdörtgen bir borcama etimekleri sıra sıra dizin. Bir kepçe yardımı ile soğumış olan şerbeti etimeklerin üzerinde gezdirin. Etimekler şerbetini çekmesi için 25-30 dakika bekletelim. Sıra muhallebiyi hazırlamaya geldi. Derin bir tencerenin içine sütü, şeker, un ve nişastayı ekleyip bir çırpıcı yardımı ile orta ateşte kaynayınca kadar karıştırın. Muhallebi kaynadıktan sonra yağı ve vanilyayı ekleyip 2-3 dakika daha kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın. Muhallebiyi 5 dakika dinlendirdikten sonra etimeklerin üzerine eşit bir şekilde dökün ve bir kaşık yardımı ile düzeltin. Tatlıyı soğumaya bırakalım o arada tatlının krem şantisini hazırlayalım. Derin bir karıştırma kabın içine 1 su bardağı soğuk sütü ve 1 paket krem şantiyi ekleyip mikser yardımı ile çırpın. Soğumuş olan etimek tatlısının üzerine kerem şantiyi eşit bir şekilde sürün. Son olarak kivilerin kabuğunu soyup yuvarlak bir şekilde doğradıktan sonra krem şantinin üzerine sıra sıra dizin ve 2 saat kadar buzdolabında soğumaya bırakın. Yeşil etimek tatlısını soğuduktan sonra isteğe bağlı servis yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun.
" } ] }