Kivi Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kivi reçeli, kahvaltılara farklı bir lezzet katmak isteyenler için ideal bir seçenektir. Bu tarifle, taze kivilerle hazırlayacağınız bu eşsiz reçeli, pratik bir şekilde evde yapabilirsiniz. Sağlıklı ve lezzetli bir alternatif arıyorsanız, kivi reçelini mutlaka denemelisiniz.
Kivi Reçeli Tarifi ve Malzemeleri
13 Eylül 2024

Kivi Reçeli


Kahvaltıda reçel olmazsa olmaz diyenlerdenseniz ve değişik lezzetler tatmayı seviyorsanız, kivi reçelini mutlaka denemelisiniz. Benim kivi reçeli ile tanışmam, Karadenizli bir komşumun annesinin gönderdiği kivi reçelinden bir kase almamla oldu. O günden bu yana kivi reçeli kahvaltı masamızdan eksik olmuyor. Siz de kivi reçeli yapmak ve tatmak isterseniz, yazmış olduğum tarife uymanız yeterli olacaktır.

Kivi Reçeli İçin Gerekli Malzemeler


  • İki kilo kivi
  • Bir buçuk kilo toz şeker
  • Yarım limon suyu
  • Bir bardak su
  • Bir dal reyhan (dileğe göre birkaç adet karanfil)

Kivi Reçeli Nasıl Yapılır?


Öncelikle kivileri güzelce yıkayıp soyuyoruz. Soyduğumuz kivileri ortadan kesip yarım ay şeklinde ince dilimler halinde doğruyoruz. Tencereye koyduğumuz kivilerin üzerine bir buçuk kilo toz şekerimizi döküp bekletiyoruz. Şeker eriyip sulanana kadar beklettiğimiz malzemeleri ocağa alıp bir bardak suyu ilave ediyoruz. Kısık ateşte bir iki taşım kaynattıktan sonra kivileri tel süzgeç yardımıyla tencereden alıyoruz.

Tencerede kalan su ve şeker kaynamaya devam ederken, dilerseniz tencereye bir dal reyhan veya birkaç adet karanfil atabilirsiniz. Bu malzemelerle birkaç taşım kaynatıp aroma verdikten sonra çıkarabilirsiniz. Kısık ateşte kaynayıp hafif koyulaşan şerbete kivileri tekrar ekleyip biraz daha kaynatıyoruz ve limon suyunu ekliyoruz. Kaynama sırasında çok fazla köpük oluşursa köpükleri kaşıkla toplayıp üzerinden alabilirsiniz. Ağır ağır kaynayıp kıvama gelen kivi reçelimizi ocaktan indiriyoruz.

Reçeli hemen tüketmeyi düşünüyorsanız soğuyunca kavanoza koyun. Eğer ileride tüketmeyi planlıyorsanız, sıcak sıcak cam kavanoza koyup ağzını sıkıca kapatıp ters çevirin. Bu şekilde uzun süre saklayabilirsiniz. Eminim siz de en az benim kadar kivi reçelini beğeneceksiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
soru
Hulki 03 Ağustos 2024 Cumartesi

Kivi reçelini denemek istiyorum, ama kivileri tencereden çıkardıktan sonra şekerli suyu ne kadar kaynatmam gerekiyor? Bu kısmında bir hata yapmaktan çok korkuyorum.

Cevap yaz
1. Cevap
cevap
Admin

Kivi reçeli yaparken şekerli suyu kaynatmak gerçekten önemli bir aşama, Hulki. Genel olarak, kivileri çıkardıktan sonra şekerli suyu orta ateşte yaklaşık 15-20 dakika kadar kaynatman yeterli olacaktır. Bu süre, şekerli suyun kıvam alması için idealdir. Ancak, kaynama süresi ocak tipine ve su miktarına bağlı olarak değişebilir, bu yüzden arada bir kontrol ederek ve şekerli suyun kıvamını gözlemleyerek ilerlemeni tavsiye ederim. Kıvamını kontrol etmek için bir kaşığın arkasına biraz alıp soğumasını bekleyebilirsin, eğer yapışkan ve yoğun bir kıvam aldıysa, yeterince kaynamış demektir. Kolay gelsin!

Çok Okunanlar
Editörün Seçtiği
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Kivi Çeşitleri Türleri ve Özellikleri
Kivi Çeşitleri Türleri ve Özellikleri
Kivinin Göze Faydaları Nelerdir?
Kivinin Göze Faydaları Nelerdir?
Kivi Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
Kivi Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
Kivi Suyu Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
Kivi Suyu Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
Kivi Diyeti Nedir ve Nasıl Yapılır?
Kivi Diyeti Nedir ve Nasıl Yapılır?