Yeşil Kivi İncirli Tatlı, incir hangi tarifin içerisine girse o tarife hem lezzet hem de farklı bir özellik katıyor. Muhteşem incirli keki, nefis bir krema ile buluşturan bu tatlıyı akşam yemeklerinden sonra tatlı olarak ikram edebileceğiniz gibi, kabul günlerinizde çayın yanında ikramlık olarak da hazırlayabilirsiniz. Yapması birçok tatlıya göre daha az zahmetli olan bu nefis tatlıyı çok beğeneceğinizden emin olabilirsiniz.
Kolay gelsin.
- 2 adet orta irilikte yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 çay bardağı un
- 9.10 adet kuru incir
- 1 çay fincanı iri kıyılmış ceviz içi
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
Kreması İçin Malzemeleri
- 4 su bardağı süt
- 3 çorba kaşığı toz şeker
- 3 tepeleme çorba kaşığı un
- 1 yumurta
- 1 çorba kaşığı tereyağı
Süslemek için
Yeşil Kivi İncirli Tatlı Nasıl Yapılır?
İlk olarak incirleri yıkayıp ılık suyun içine bırakıp yumuşaması için bir kenara kaldırıyoruz ve 15 dakika kadar suyun içinde bekletiyoruz. Karıştırma kabının içerisine yumurtaları kırıp bir miktar çırpıyoruz. Daha sonra üzerine toz şekeri ilave edip kar oluncaya kadar ve üzerinde hava kabarcıkları oluşuncaya dek çırpmaya devam ediyoruz. Unu kabartma tozunu ve vanilyayı ilave edip bir miktar daha çırpıyoruz.
İncirleri sudan çıkarıp ince ince doğruyoruz ve cevizlerle birlikte hamura ilave ediyoruz. Kaşık ile bir iki çevirim karıştırıyoruz. Kek tepsisini tereyağı ile yağlayıp hamuru boşaltıyoruz. Kek tepsisini ileri geri sert hareketlerle sallayarak hamurun tepsinin her tarafına eşit miktarda yayılmasını sağlıyoruz. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
Orta büyüklükte bir tencerenin dibini sudan geçirip, 4 su bardağı sütü boşaltıyoruz. Üzerine unu ve şekeri ilave edip, mikser veya çırpıcı kullanarak unun topaklanmaları yok oluncaya kadar güzelce çırpıyoruz. Daha sonra ocağa alıp fokurdamaya başlayıncaya kadar karıştırıyoruz. Kaynayınca iki dakika daha kısık ateşte pişirip ocağın altını kapatıyoruz. Üzerine tereyağını atıp mikser ile yağ içinde tamamen yok oluncaya kadar çırpıyoruz.
Siz kremayı hazırlarken kek soğumuş olacaktır. Sıcak kremayı soğuyan kekin üzerine her tarafına eşit dağılacak şekilde yayıyoruz. Tepsiyi ileri geri sert hareketlerle sallayarak kremanın üzerinin pürüzsüz görünmesini sağlıyoruz.
Hazır olan hale gelen incir tatlısını bir miktar soğuduktan sonra buz dolabına kaldırıyoruz. En az 2 saat dinlendikten sonra kare şeklinde dilimleyip, dilerseniz üzerini toz Antep fıstığı ile süsleyerek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.