Kivi Tatlısı Kivi, tropikal bir meyve olup günümüzde Türkiye'de de yetiştirilmektedir. Besin değeri oldukça yüksek olan kivi, özellikle C vitamini açısından zengindir. Kividen birçok şey yapılmaktadır; tatlılar, meyve suları, cilt maskeleri ve daha birçok alanda kullanılmaktadır. Şimdi sizlerle oldukça gösterişli ve lezzetli bir kivi tatlısı tarifi paylaşacağım. Kivi Tatlısı Malzemeleri
Kivi Sosu için
Kivi Tatlısı Nasıl Yapılır? Bir tencereye sütü alalım, üzerine un, nişasta ve toz şekeri ekleyelim. Ocağa alıp kısık ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar karıştıralım. Muhallebi kıvamına geldikten sonra vanilyayı da ekleyelim ve karıştırmaya devam edelim. Daha sonra orta boy bir servis kabının içine önce çikolatalı bisküvileri dizelim ve muhallebinin yarısını üzerine dökelim. Ardından sade bisküvileri dizip kalan muhallebiyi de üzerine dökelim. Kivi sosunu hazırlamak için kivileri soyup rondodan geçirelim. Püre haline getirdiğimiz kivilerin üzerine nişasta ve şekeri ekleyip bir tencerede koyulaşıncaya kadar kaynatalım. Koyulaştıktan sonra soğumaya bırakalım. Sos soğuduktan sonra hazırladığımız muhallebinin üzerine dökelim. Birkaç saat buzdolabında dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapabilirsiniz. Kivi tatlısı, hem göze hem de damağa hitap eden bir tatlıdır. Afiyet olsun! |